IWAKI pompen zijn te vinden in vele toepassingen en productieprocessen in bijna alle industrie takken. De betrouwbaarheid heeft zichzelf dan ook bewezen in vele toepassingen.

Magneetgedreven Centrifugaalpompen - Kunststof

Magneetgedreven Centrifugaalpompen - Kunststof

Magnetisch aangedreven circulatiepompen in de kunststof uitvoering zijn bestemd voor het vervoer van gevaarlijke en giftige vloeistoffen. Een deelbaar deksel van kunststof schermt de productruimte hermetisch dicht af van de omgeving en induceert, in tegenstelling tot deelbare deksels die uitgevoerd zijn in metaal, via het roterende magneetveld geen wervelstromen die de werking van de pompen verkleinen of leiden tot verwarming van het transportmedium.

Werkingsprincipe van de magnetische aandrijving;

 

De magnetisch aangedreven procescirculatiepompen van IWAKI onderscheiden zich door een speciale constructie die gebruik ook onder moeilijke bedrijfsomstandigheden mogelijk maakt. Een exact op elkaar afgestemde volgorde van de gebruikte zeldzame-aardemagneten met hoge magneetkracht, gecombineerd met bijbehorend gedimensioneerde balansgebieden, reduceert het aanlopen van de loopwieleenheid en de contactvlakken in het voorste en achterste pompgedeelte duidelijk. Daardoor zijn deze pompen aanzienlijk slijtvaster en in het algemeen zo goed als onderhoudsvrij. Daarnaast voorkomt deze toepassing schade of ongewenste vervormingen ten gevolge van te hoge wrijvingswarmte van de kunststofdelen die in contact komen met de media.

Dankzij de robuuste en slijtagearme constructie zijn deze magnetisch aangedreven proces-circulatiepompen van IWAKI in bijna alle takken van de industrie te vinden, onder anderen in veeleisende toepassingen in de chemische en farmaceutische industrie.

Magneetgedreven Centrifugaalpompen - RVS

Magneetgedreven Centrifugaalpompen - RVS

Met de SANWA lijn kunnen wij nu ook magneet gedreven centrifugaalpompen aanbieden vervaardigd uit roestvrij staal. Deze zijn uitermate geschikt voor toepassingen met zeer agressieve vloeistoffen en bij zeer hoge of zeer lage temperaturen.

Doseerpompen

Doseerpompen

Iwaki’s elektromagnetische membraan doseerpompen combineren vooruitstrevende techniek met de nieuwste elektronica en een zeer goede prijs-kwaliteits verhouding. Doordat de keuze groot is kan voor bijna elke doseertoepassing (bijvoorbeeld chemische processen of waterzuivering) de juiste pomp worden gevonden. Voor grotere doseer capaciteiten hebben we de veelvuldig beproefde mechanisch aangedreven membraandoseerpompen.

Tandradpompen

Tandradpompen

Door de compacte en afdichtingloze constructie is de MDG-serie ideaal voor vele toepassingen. Bijvoorbeeld in medische en laboratoria apparaten.

Gas membraanpompen

Gas membraanpompen

IWAKI’s chemische resistente gas membraanpompen zijn perfect geschikt voor onderdruktoepassingen, bv. in laboratoria.

Roterende plunjerpompen

Roterende plunjerpompen

De roterende plunjerpompen uit de Hicera reeks, bieden zeer hoge doseer precisie, zelfs voor vloeistoffen met een hoge viscositeit en dit met weinig pulsaties. Deze pomp wordt veel toegepast in laboratoria.

Halfgeleiderpompen

Halfgeleiderpompen

Ook hier worden de IWAKI pompen wereldwijd gewaardeerd en ingezet. Het assortiment bevat balgpompen, pulsatie dempers en doseerpompen. Wet-Bench processen, Resist-Saving Dispensing sytemen, Slurry toepassingen evenals Spiking zijn de gebieden waar deze pompen worden ingezet.

Turbinepompen

Turbinepompen

Tot het product programma van Iwaki horen ook turbinepompen. Hier worden de voordelen van magnetische aandrijfsystemen gecombinerd met hoge druk. De serie MDT leent zich perfect voor inbouw in machines.

Dubbelmembraanpompen

Dubbelmembraanpompen

Met IWAKI AIR kunnen wij nu ook de voordelen van met perslucht aangedreven dubbelmembraanpompen aanbieden.

  • Categorie:
  • Flow/Passage l/min (50Hz)