IX-B

Combinatie van precisie en flexibiliteit

IX-B

Kenmerken van de IX-B

De digitale doseerpompen met hoogste precisie en gebruiksgemak als een oplossing voor de dosering van vloeibare chemicaliën. De verstelbare aanzuig- en druksnelheid van de IX-B zorgen voor een lage pulsatie en nauwkeurige dosering (+/- 1%) over het gehele capaciteitsbereik van 0,0075 l/h tot 45 l/u.

Motor
De energiebesparende borstelloze gelijkstroommotor (BLDC) heeft een regelbereik van 1:1000. Deze motortechnologie biedt het voordeel van een hoger uitgaand vermogen vergeleken met stappenmotoren die regelmatig in vergelijkbare doseerpompen worden gebruikt.

Weerstand
De combinatie van het niet-elastomere, duurzame PTFE-membraan met uitstekende doordringingskarakteristieken en de PVDF-pompkop zorgt voor de beste chemische weerstand. Aanvullend biedt de constructie van de pompkop met hoge compressie (pat.) een excellente ontgassingscapaciteit.

Flexibele installatie
De met de hand verstelbare besturingseenheid biedt een scala aan installatie- en ingebouwde mogelijkheden zonder extra onderdelen. Extra beugels voor wandmontage van de pomp zijn geëlimineerd, de gemakkelijk verwijderbare basis kan aan beide zijden van de pomp worden geplaatst. Ook de soorten aansluiting bieden een aantal variaties: Leidingen met flens of schroefverbindingen voor wartelmoer zijn beschikbaar.

Besturingseenheid met led-statusbalk
Een grote led-statusbalk biedt een eenvoudige visuele aanduiding van bedrijfsomstandigheden in een oogopslag, van afstand en ook op donkere plaatsen is de pompstatus altijd zichtbaar. De pompen zijn uitgerust met verschillende gebruiksmodussen als handbediend, puls, analoog en batch en bovendien PROFIBUS-DP. De gewenste instellingen worden via een meertalige, gebruiksvriendelijke LCD-display beheerd. Belangrijke operationele gegevens, zoals debiet, bedrijfstijd, aantal slagen enz. kunnen te allen tijde gemakkelijk worden gecontroleerd via het operatormenu.

Veiligheidsontwerp
Voor verhoogde veiligheid tijdens het bedrijf, zijn alle modellen uitgerust met een diafragmabreuksensor en overdruksensor en daarnaast met een voedingseenheid voor wereldwijd gebruik (100-240 VAC 50/60 Hz).

Specificaties (50 Hz)

Max. capaciteit: 45 l/h
Max Druk: 17 bar
Materialen: SUS316 / PVDF
Prestatiebereik: 17 W

  • Categorie:
  • Flow/Passage l/min (50Hz)