IX-C/D

Nieuwe generatie geavanceerde doseerpomptechnologie!

IX-C/D

Kenmerken van de IX-C/D

De hoogste nauwkeurigheid en eenvoudige bediening als oplossing voor iedere chemische doseer applicatie.

Met de IX-serie breidt Iwaki haar doseerpomp programma uit met een digitaal gestuurde direct aangedreven membraanpomp. De jarenlange ervaring in de motorentechnologie maakte het mogelijk een nauwkeurige en energie efficiente doseerpomp met een grote doseer range te ontwikkelen. De IX serie voldoet hiermee aan alle eisen van moderne automatische doseering van chemicalien in vele industrie takken, van waterreiniging tot chemische industriele processen.

Groot regelbereik

Door de dc - motor kunnen zowel de aanzuig- als de pers snelheid worden ingesteld, hierdoor heeft de IX serie een zeer groot regelbereik met een ratio van 750:1.
(0,2l/u tot 150l/u ende S6 uitvoering 1 L/u tot 300 L/u)

Energiebesparend en millieuvriendelijk

Door het gebruik van tandwielen en veer ondersteuning, is het energieverbuik met 70% gereduceerd ten opzichte van conventionele motorgedreven membraan doseerpompen.

Verhoogde veiligheid

Standaard op alle modellen is een membraan lekkage detectie, dit zorgt voor optimale veiligheid voor zowel gebruiker als milieu. Ook is de pomp uitgevoerd met een sensor die abnormale omstandigheden detecteert om het leidingwerk te beschermen in het geval van een extreem hogedruk, veroorzaakt door verstopte leidingen of ontoelaatbare bedrijfsomstandigheden. Een speciale constructie van de kleppen voorkomt verkeerde montage en een drainage uitgang achter het membraan zorgt voor veilige werking zelfs wanneer het membraan beschadigd is.

Automatische besturing

De IX serie is uitgerust met verschillende modussen nl. analoog, puls, batch, en interval batch . In de analoge modus wordt de pomp aangestuurd door een analoog signaal van 0-20 mA. In de pulsmodus kan men de pomp in combinatie met een flowmeter of watermeter een bepaalde hoeveelheid laten doseren proportioneel aan de vloeistof stroom welke gemeten wordt. Bij de batch modus is het mogelijk om de doseerhoeveelheid per inkomende puls eenvoudig weg in te stellen in de pomp.

Specificaties (50 Hz)

Max. capaciteit: 300 l/h
Max Druk: 10 bar
Materialen: SUS316 / PVDF
Prestatiebereik: 62 W
Temperatuurbereik: 0 to 80°C

  • Categorie:
  • Flow/Passage l/min (50Hz)