MXM

Magneetgedreven pompen met een excellente balans van functies en prestaties

MXM

Kenmerken van de MXM

Nieuwe generatie van magneetgedreven chemie procespompen

De MXM serie is een nieuwe generatie van magneetgedreven chemie procespompen welke onze productrange van wereldwijd bewezen procespompen compleet maakt.

Het kontaktvrije systeem in kombinatie met de zelfkoelende constructie zorgt ervoor dat de pompen beter bestand zijn tegen de moeilijkste bedrijfsomstandigheden en verhogen de veiligheid en de levensduur

Zelfkoelende constructie (patent aangemeld)

De openingen die dienen voor de afvoer van hitte tussen de waaier en de magneetkapsule, zorgen voor de geforceerde circulatie van de vloeistof om het lager en de as. Hierdoor wordt de wrijvingshitte die onstaat effectief gereduceerd. Waardoor thermische vervormingen en smelten wordt tegengegaan.

Contactvrij ontwerp

De MXM pompen hebben een speciale constructie waarbij contact van het lager en de achterste loopring wordt voorkomen, zelfs bij drooglopen en luchtbellen in de aanzuig. De schades die optreden door hitte ontwikkeling wordt hierdoor voorkomen.

Exceptionele chemische bestendigheid

De materialen die met de vloeistof in aanraking komen zijn allemaal materialen met de hoogste chemische resistentie zoals carbon versterkt ETFE en pure keramiek. Voor gebruik in de zwaarste chemische proces applicaties hebben de pompen allemaal een externe gietijzeren behuizing.

Specificaties (50 Hz)

Max. capaciteit: 600 l/min
Max. opvoerhoogte: 30 m
Materialen: CFRETFE
Prestatiebereik: 1.5 to 4.0 kW
Temperatuurbereik: -10 to 105°C

  • Categorie:
  • Flow/Passage l/min (50Hz)