MX

Kenmerken van MX

MX

Kenmerken van de MX

De MX serie biedt de nieuwste technologie voor kunstof magneet gedreven centrifugaalpompen, die zijn opgewassen tegen de zwaarste bedrijfsomstandigheden. De pompen uitgevoerd met een carbon lager kunnen zelfs een korte tijd drooglopen. De nieuwe zelfkoelende constructie (gepatenteerd) is samen met het beproefde contactvrije lagersysteem ervoor verantwoordelijk dat de pomp beter bestand is tegen cavitatie en het draaien tegen gesloten uitlaatkleppen. Het innovatieve design heeft een hogere efficiency tot gevolg.

De pompen uit de MX-serie worden aanbevolen in vele fabricageprocessen zoals filtreren, sproeien, reinigen en oppervlakte behandeling.

Dubbelgedeelde spiraalgevormde behuizing

De MX-serie is de eerste magneetgedreven kunstof centrifugaalpomp waarbij het pomphuis opgedeeld is in voor en achter behuizing die samen de ideale wervelkamer vormen.

Hierdoor word het fenomeen van interne waaier lekkage tot het minimum beperkt. Zo wordt de vloeistof nog effecienter naar de perskant van de pomp gedrukt waardoor de pomp efficienter werkt.

Zelfkoelend ontwerp (int.patent aangemeld)

Door middel van hitte-gaten in de waaier en magneetcapsule wordt de vloeistof rond het lager en de as gedwongen te circuleren. Hierdoor wordt wrijvings warmte op een effectieve manier gereduceerd, waardoor thermale vervorming en het smelten van materiaal voorkomen wordt.

Specificaties (50 Hz)

Max. capaciteit: 800 l/min
Max. opvoerhoogte: 35 m
Materialen: GFRPP, PTFE, Alumina Ceramic, Carbon
Prestatiebereik: 0.15 to 2.20 kW
Temperatuurbereik: 0 to 80°C

  • Categorie:
  • Flow/Passage l/min (50Hz)