SMX-F

SMX-F

Kenmerken van de SMX-F

Chemisch resistente zelf aanzuigende magneet gedreven centrifugaalpomp voor de zwaarste omstandigheden.

De SMX-F serie is een horizontaal zelf-aanzuigende magneet gedreven centrifugaal pomp verwaardigd uit ETFE. Onze bijzondere zelfkoelende constructie verbetert de weerstand tegen drooglopen, cavitatie en bij het pompen tegen een gesloten klep.

Excellente weerstand tegen chemicalien

De behuizing, waaier en de magneetcapsule zijn allen vervaardigd uit hoogwaardig Fluorokunstof. (CFRETFE)

De delen die met de vloeistoffen in aanraking komen worden eveneens geproduceerd uit zeer chemisch resistente materialen zoals carbon en keramiek. Hierdoor kunnen de pompen voor bijna alle chemicalien worden ingezet, inclusief geconcentreerde zuren / logen.

Meer flexabiliteit

Door de modulaire bouw van de SMX-F kunnen vloeistoffen met een hoog specifiek gewicht ook worden verpompt.

Gemakkelijk Onderhoud

De pompkop kan als 1 gedeelte van de motor worden losgekoppeld dankzij de ondersteuning van het achterhuis. En door het minimale aantal onderdelen in het „natte“ gedeelte is het onderhoud eenvoudig uit te voeren.

Achterhuis ondersteuning

Door het verwijderen van vier bouten kan het „natte“gedeelte eenvoudig worden losgekoppeld van de motor. Door middel van deze achterhuis ondersteuning wordt het eenvoudige onderhoud evenals het probleemloos leegmaken van de pomp mogelijk gemaakt.

Verbeterde weerstand bij de zwaarste bedijfsomstandigheden

Onze unieke zelfkoelende constructie voert de wrijvingshitte van de lagers efficient af, om de pomp zelfs onder de zwaarste bedrijfsomstandigheden te beschermen. Bovendien verhindert het kontaktvrije systeem tussen de achterste ring en het lager, een te grote hitte-ontwikkeling bij drooglopen van de pomp.

Snel aanzuigen

De SMX-F pompen hebben geen externe aanzuigkamers of kleppen nodig. Het lucht – vloeistof seperatie systeem garandeert snel aanzuigen. Een buitengewoon korte aanzuigtijd van slechts 90 seconden voor aanzuighoogtes tot 4 Meter is nu mogelijk.

Specificaties (50 Hz)

Max. capaciteit: 440 l/min
Max. opvoerhoogte: 24.0 m
Max. priming hight: 4 m
Materialen: CFRETFE, High density carbon, High pirity alumina ceramic, SiC
Prestatiebereik: 0.37 to 4.0 kW
Temperatuurbereik: 0 to 80°C

  • Categorie:
  • Flow/Passage l/min (50Hz)