MDM

Magneetgedreven centrifugaalpomp met contactvrij systeem voor bescherming tegen drooglopen

MDM

Kenmerken van de MDM

Contactvrije systeem

Met het contactvrije system heeft de MDM serie een uniek mechanisme welke betere bescherming biedt tegen drooplopen.

De hoge magneetkracht verhindert het aanlopen op het contact oppervlak in het voorste en achterste gedeelte van de pomp. Hierdoor worden hogere temperaturen vermeden. Dit mechanisme verbetert de droogloop eigenschappen aanzienlijk, in tegenstelling tot de gebruikelijke kunstof magneetgedreven centrifugaalpompen. (Dit geldt alleen voor het type CF met carbonlagers)

ETFE en PFA

Koolstofversterkt ETFE of PFA lining zijn de standaard, en maakt de MDM inzetbaar voor bijna alle toepassingen. PFA is een natuurlijk zuiver materiaal welke nagenoeg geen besmetting veroorzaakt en is derhalve uitermate geschikt voor het verpompen van zuivere chemicalien.

Robuust

De kunststof behuizing heeft een gietijzeren omhulsel welke de pomp verstrerkt. Om het achterhuis van de pomp extra te beschermen wordt er een deksel van glasvezel versterkt kunstof toegepast. Bovenop de extra stevigheid wordt het Eddy Current verlies, welke wordt veroorzaakt door het roterende magnetische veld, op deze manier opgeheven. Indien er een contact ontstaat met de magnetische capsule, dan wordt het ontstaan van vonken uitgesloten. Bovendien is de magneetcapsule met een metalen kern versterkt om meer weerstand te kunnen bieden tegen vibraties.

Back pull out constructie

Om inspecties en onderhoud zo eenvoudig mogelijk te maken heeft de MDM serie het zogeheten back pull out systeem. Hierdoor is een interne inspectie en het vervangen van onderdelen mogelijk zonder de pomp los te koppelen van de leidingen. Deze eenvoudige modulaire bouw van de pomp maakt het mogelijk het onderhoud tot een minimum te beperken.

Specificaties (50 Hz)

Max. capaciteit: 1,400 l/min
Max. opvoerhoogte: 74 m
Materialen: CFRETFE/PFA
Prestatiebereik: 1.5 to 15 kW
Temperatuurbereik: -20 to 150°C

  • Categorie:
  • Flow/Passage l/min (50Hz)